VDO Academy

Opleiding Tachograaftechnicus, inclusief IBKI examen (4 dagen)

€ 975,00 ex. B.T.W. IBKI € 235,00 ex. B.T.W.

Vol?

Zijn alle trainingdagen vol of staan er nog geen nieuwe dagen op de planning. Schrijf dan in op de "open inschrijving". Deze worden als eerste aangeschreven zodra er weer nieuwe trainingen beschikbaar zijn. Hierbij heeft u meer zekerheid dat u er als eerste bij bent.

Voor wie?

De opleiding Tachograaftechnicus is speciaal voor werkplaatspersoneel die zich bezig gaan houden met inbouwen, repareren, ijken en verzegelen van (slimme) tachografen. Na het behalen van het examen, en nadat het bevoegdheidpas is aangevraagd en ontvangen, mag men werkzaamheden aan of verbandhoudende met tachografen, zoals het ijken en het afmelden bij de RDW, uitvoeren. 

 

Duur van de opleiding

De opleiding neemt 4 dagen in beslag, aangeboden in twee blokken van 2 dagen. Het tweede blok wordt afgerond met het theorie- en praktijkexamen van het IBKI. Je hoeft dus niet separaat bij het IBKI je examens af te leggen.

 

Kosten

Kosten van de training: € 975,00 exclusief BTW en IBKI examenkosten en inclusief lunch en documentatie

Praktijk en Theorie Examenkosten IBKI: € 235,00 (exclusief BTW)

VDO-Academy draagt zorg voor de juiste afhandeling bij het IBKI

 

Annuleringskosten en voorwaarden : hier

 

Lees meer ...

 

Van werkplaatspersoneel wordt geacht altijd op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van tachografen, wet- en regelgeving. Wat vergeten is, moet weer worden bijgespijkerd. Dit zal vanaf 1 januari 2017 geborgd gaan worden middels een bevoegdheidspas welke men na het geslaagd afleggen van een examen in bezit krijgt. Deze pas dient vervolgens elke 4 jaar verlengd te worden. Na invoering van de bevoegdheidspas zullen alle werkzaamheden aan of verbandhoudende met tachografen, zoals het ijken en het afmelden bij de RDW, uitsluitend mogen worden uitgevoerd door installateurs in het bezit van deze pas.

In deze vierdaagse opleiding krijg jij als aankomend tachograaftechnicus alle kennis aangeboden over analoge en digitale tachografen. Na deze opleiding, welke wordt afgerond met het IBKI examen Tachograaftechnicus, ben je volledig op de hoogte van actuele wet- en regelgeving, de werking van de (slimme)tachografen, het onderhoud en het ijken & verzegelen ervan en leer je werken met de bijbehorende werkplaatssoftware. Na het succesvol afronden van de examens kun je bij KIWA de bevoegdheidspas aanvragen.

De opleiding is interactief en het geleerde kan middels demonstratiekoffers direct in de praktijk worden gebracht. Kortom, theorie en praktijk combineren precies dat wat belangrijk is om het examen succesvol af te leggen.

 

 

 


 

 

Lees minder ...

Trainingsdata

Opleiding Tachograaftechnicus, inclusief IBKI examen (4 dagen) - Open inschrijving